Drvengrad - Mećavnik

Drvengrad predstavlja etno selo, koje je sagradio, naš proslavljeni filmski režiser, Emir Kusturica podignut je na brdu Mećavnik udaljenom 45km od Zlatibora.
Tel: +381 31 800 686
      +381 64 88 30 213

Drvengrad - Mećavnik

Drvengrad predstavlja etno selo, koje je sagradio, naš proslavljeni filmski režiser, Emir Kusturica. Podignut je na brdu Mećavnik, svojevrsnom planinskom ostrvcetu iznad koga se pruža nekoliko većih brda. Zbog mesta na kome je podignut, neki ovo etno selo zovu i Mećavnik. Mećavnik je ime dobio po velikim snežnim nanosima koji se ovde stvaraju tokom zimskog perioda.

Drvengrad ima gradsku kapiju, 13 ulica, 2 trga, 2 sokaćeta, bioskop, crkvu, pijacu, sportski centar, restorane, teniske terene…. Rečju, poseduje sve ono što mora da ima jedan grad. Ulice i trgovi nose nazive poznatih ličnosti iz sveta književnosti, filma i sporta poput Ive Andrića, Federika Felinija, Aleksandra Tarkovskog, Maradone, Novaka Đokovića i dr.

Kao što i ime sugeriše, u ovom etno selu, sve je sagrađeno od drveta. Posebnu pažnju privlače drvene kuće-brvnare. U selu ih ima preko 50, i većina je autentična jer su prenete iz okolnih zlatiborskih sela, tako da najbolje svedoče o načinu života i arhitekturi ovoga kraja.


Putanju Apartman LA VISTA & SPA - Drvengrad Mećavnik, Mokra Gora na Google mapama možete videti ukoliko kliknete ovde.